
کیوی یکی از مهمترین میوههایی است که در فصل پاییز در دسترس است و به دلیل محتوای بالای ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
دکتر شیرمستی کارشناس تغذیه، استحکام لثه و کاهش کلسترول، اسید اوریک و تریگلیسیرید را از اثرات مصرف کیوی دانست.
این کارشناس تغذیه با اشاره به وجود آنزیمهایی برای هضم غذا و پروتئین در کیوی، خاطرنشان کرد: اگر بعد از غذا مصرف شود میتواند به هضم غذا کمک کند.
آنتی اکسیدان موجود در این میوه می تواند از انواع سرطان ها خصوصا سرطان دستگاه گوارش پیشگیری نماید.
وی در خصوص دانههای سیاه موجود در کیوی گفت: این دانهها به دلیل فیبر بسیار بالایی که دارند برای افرادی که دچار یبوست هستند نقش ملین دارد و استفاده از آن قبل از خواب می تواند به حرکات دودی دستگاه گوارش کمک کند.
روزانه چقدر از این میوه مصرف کنیم؟
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف دو عدد کیوی متوسط در روز معادل یک واحد میوه با 60 کالری انرژی است، ادامه داد: البته مصرف زیاد از حد این میوه میتواند برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کند.
شیرمستی با تاکید بر اینکه مصرف کیوی برای کودکان زیر یکسال توصیه نمیشود، افزود: این میوه ممکن است حساسیت زا باشد.
کیوی در تب سنتی:
وی تصریح کرد: در تب سنتی کیوی میوهای صفرابر است و به همین دلیل مصرف زیاد آن برای افرادی که سنگ صفرا دارند توصیه نمیشود.
این کارشناس تغذیه در خصوص افرادی که گیوی را با پوست مصرف می کنند، گفت: مصرف این میوه با پوست برای دستگاه گوارش مناسب نیست و اگرچه توصیه می شود اکثر میوهها با پوست مصرف شوند، اما این برای میوههایی است که پوست نازک و نرم دارند.
خواص کیوی:
خواص ضد التهابی این میوه به مبارزه با آکنه کمک میکنند، بنابراین، منافذ را پاک کرده تا از بیرون زدگیهای بیشتر جلوگیری کنند. استفاده موضعی از کیوی له شده بر پوست میتواند شکلهای مختلف التهاب مانند دمل، جوش و آبسه را درمان کند